torstai 29. syyskuuta 2011

JES SATULA!

Jesjesjes, tänään vietettiinkin Rikun kanssa päivä ajellen ja kävästiin Espoossa Hipposportissa sovittelemassa satuloita. Kyseisestä puuhasta on mulle jääny traumoja, kun Bronca oli niin oudon mallinen, että sille etittiin satulaa pidemmän aikaa ja lopulta päädyttiin mittatilaussatulaan (jota ei koskaan tilattu, kun se jalka meni just kun oltiin satulaa ostamassa).

Rikusta otettiin mittoja ja sitten kokeiltiin satuloita selkään. Kolmea vaan kokeiltiin ja viimesellä sitten kokeiltiin selässä ja oli kyllä oripojassa ihan mieletön ero nyt viime päivien menoon verrattuna. Vaikka siellä maneesissa oli kaksi täysin vierasta hevosta samaan aikaan Riku oli taas oma ittensä ja semmonen lupsakan rento ja vetelä koko ajan. Aivan ihana, ittelläkin oli satulassa niin niin mukava olo. Koko hommaan meni vaan tunti ja sitten meillä olikin uusi ihana koulusatula! Kyllä nyt kelpaa ja en malta odottaa, että huomenna pääsee testaamaan sitä valmennuksessa ihan tositoimissa. Kävi ilmi että Rikulla on epätavallisen leveä säkä ja se vaati todella ison selkärangantilan satulaan, mikä selittää sen kaiken kiukuttelun, kun varmasti painaa kovasti nuo mitä aiemmin on ollut käytössä nimenomaan selkärankaan. Ihmekkään ettei poniparka taivu..

AINIIN! Irtojuoksuttelin Rikua eilen maneesissa, kun huomasin, että olin kypärän unohtanut äidin autoon seinäjoelle ja en hirveästi viitsiskele mennä ilman kypärää ratsastuskoulun tallilla ettei pienemmät ota mallia. Riku esitteli kyllä sellasta ravia mulle, ettenpä ole ikinä PRE:ltä nähnyt yhtä pv:mäistä ravia. Se oli niin niin lennokasta ja pitkää. Missähän se kamera on aina kun sitä tarvisi? Pitää kokeilla joku kerta oikein kameran kanssa, josko siitä saisi todistusaineistoa että se poika osaa kyllä liikkua kuin kouluhevonen!

Mutta tänään saatiin siis satua, koko reissuun meni muuten ihan liikaa aikaa ja itte oon aivan puhki. Ajattelin kuitenkin käydä Mattia juoksuttamassa pellolla vähän, että se saa verrytellä kun huomenna on taas esteitä. No oli niin liukasta, ettei siitä juoksutuksesta tullut mitään, joten käveltiin vaan hautojen yli. Ensin sitä samaa mitä Rikun kanssa tuossa joku aika sitten menin, mutta sitten myös sellasta joka on vähän syrjemmässä, jota en ennen oo ees käyny kattomassa. Ajattelin että se on sellanen pieni ja kiva niinkun se toinen. No ei kun se oli sitten semmonen hervottoman leveä hauta. Kokeilin kumminkin tulisko Matti siitä perässä yli ja tulihan se ilman mitään epäilyjä. Loikittiin sitä sitten yhdessä hetken aikaa ja lähdettiin pois.

Pahoittelen hyvin sekavaa tekstiä tänään, mutta tuo kaikkialla pyörivä flunssa tais vihdoin saada mutkin kiinni. Paskakärryjen työntäminenkin tuntu jotenkin kamalan ylivoimaselta ja kurkkuun sattuu ja yskittää. Kun nyt kaikesta huolimatta oon taas pörränny koko päivän kun viimestä päivää, nyt on varmaan aika luovuttaa, kun pikkuhiljaa alkaa heikottaa ja pyörryttää. Hautaudun siis loppupäiväksi sohvan/sängyn pohjalle tuijottamaan telkkaria ja kirjottelen vähän paremmin ja enemmän ajatuksen kanssa kunhan jaksan.

Joo niin joo testailin tuota Luddeliakin pari kertaa viikonloppuna, mutta selostan sen vaikka huomenna, nyt ei taivu millään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti