keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Aamupäivittelyä

Voi luoja. Käytiin eilen illalla ulkoiluttamassa Ahmattia valjailla pihalla. Sateen takia se ei tuntunu oikein innostuvan siitä, joten tuotiin sisälle. No loppuilta, yö ja aamu onki sitten menny siinä kun tuo rääkyy ulko-oven, ikkunoiden ja millon minkäkin oven edessä ja tahtoo ulos. Luultiin ensiksi, että sillä on joku hätä kun se huuto oli niin sellasta karmivaa. Sitten siihen onkin herännyt yöllä viiteensataan kertaan ja ei vieläkään ole loppunut. Mitä varten kuuro kissa edes huutaa?!

Mutta asiaan, eilen mentiin tallille Jonnan kanssa yhessä tuuppaan koulua. Rikun kanssa ollaan nyt parina päivänä harjoiteltu paljon sulkutaivutuksia ravissa ja laukassa. Toissapäivänä harjoiteltiin siksak-sulkuja ravissa ja ne sujuukin jo ihan ok, mitä nyt tuo oikeasta vasempaan siirtyminen on vähän töksähtävä. Laukassa ei meinattu saada onnistumaan, kun oriherra innostui vaihdoista taas vähän turhan paljon ja ei enää jaksanut keskittyä taipumiseen ja väistämiseen. Lopetin siis suosiolla ja kokeilin saada muutaman hyvän vaihdon molempiin suuntiin ja Rikun rauhoitettua ennenkuin lopettettiin.
Eilen siis Jonna meni Matilla samaan aikaan kun minä Rikulla. Rikun kanssa jatkettiin sulkuharjoituksia ja käynnissä ympyrällä taivuttelut sujui varsin hienosti. Ravissa kun pyysi samaa niin Riku ei muka taas ymmärtänyt kun pyydetään taivutusta vasemmalle, mutta oikealle kyllä. Kun sitten kerran vähän napautin raipalla pohkeen taakse, että väistäisi sitä takapäätä vasemmalle niin eiköhän tämä taas päätä loikata pystyyn, vaikka mitään katastrofaalista ei ole tapahtunut. Yritettiin sitten uudestaan käynnissä ja nyt ei meinannut käynnissäkään sujua kun Riku päätti että vasemmalle taipuminen on kamalaa! Kun sille sai taas taottua päähän, että se tehdään vaikka herra itse olisi mitä mieltä niin ei meillä sitten enää koko loppuajasta ollut mikään ongelma taipua minnekkään. Voi kun joku osaisi kertoa mitä tuo ori ajattelee, kun en aina ihan ymmärrä.
Harjoiteltiin siis loppuun vielä sulkutaivutusta laukassa ihan keskihalkaisijalta uralle ja sen jälkeen yksittäinen vaihto, kun ne edellispäivän siksakit ei sujunut kun Riku ei malttanut. Keskityttiin siis siihen, että taivuttiin ja mentiin sivulle ja suoristuksen jälkeen se odotti ennenkuin annetaan vaihtoavut, eikä rupea vaihtelemaan itsekseen.
Kaikenkaikkiaan alun pöllöilyn jälkeen Riku oli taas oikein kiva ja pehmeä ratsastaa.

1 kommentti: