torstai 31. maaliskuuta 2011

Kisakalenterin suunnittelua ja valmennuksia

Sain sitten vihdoin sysäyksen vähän miettiä tota kisakalenteria, kun äiti sen pakotti kesäkuulta kattelemaan omien suunnitelmiensa takia.

Eli siis kesäkuun loppuun Rikun kanssa mietitty alustavasti tällästä:

Huhtikuu:

17.4.2011 Ylöjärvi ALUE

Toukokuu:

7.5.2011 Vesilahti ALUE
14-15.5.2011 Hämeenlinna KANSALLINEN
22.5.2011 Tuomarinkylä KANSALLINEN
(28-29.5.2011 Tampere) ALUE

Kesäkuu:

5.6.2011 Nokia ALUE
10-12.6.2011 Hyvinkää KANSALLINEN
19.6.2011 Jyväskylä KANSALLINEN

Koulukisoja siis kaikki, sitten tehään pieni tsekkaus Rikun edistymisen kannalta ja kattellaan josko uskallettais heinäkuun lopulla kokeilla VaA ratoja. Matille en nyt oo suunnitellu muuta kun että jos noissa kisoissa on sille hyviä luokkia niin otetaan mukaan, estepuolella katotaan kuinka lähtee treenit käyntiin kun tuo kunto tosta kasvaa.

Eilinen valmennus meni ihan hyvin siihen nähden että en itte Rikun selässä ollu toissapäivänä, kun se aina vähän pelleilee mun kanssa kun siellä joku muu käy selässä. Kyllä se nopeasti sitten taas lakkas nyppimästä ja oli oma ittensä ja harjotukset suju hyvin. Sekin ehkä vaikutti, että pääsin lähtemään Seinäjoelta kokeesta puolituntia ajateltua myöhemmin ja olin tallilla sitten Ylöjärvellä kymmenen minuuttia ennen tunnin alkua ja kauhealla kiireellä laitoin hevosta kuntoon. Riku ei ihan tykkää kun nuo valmistelut tehdään hätäisesti.

Harjoiteltiin VaB:2 rataa, kun valmennusryhmästä kaksi on menossa Niihamaan kisoihin. Ite en oo kys. rataa koskaan ennen ratsastanut, joten oli siinä omat haasteensa sitä ratsastaa läpi niin että olit vain kaksi kertaa nähnyt kun joku sen suorittaa :D
välillä sai huikkia kesken radan valmentajalle että mitäs sitten tulikaan? Riku meni keskiravin ja käyntiosuudet nätisti mikä oli suoranainen ihme, etenkin kun keskiravista piti siirtyä suoraan keskikäyntiin. Rikun kanssahan ikuisuusongelma on tuo käynti. Kisoissa on ollut ihme jos sen saa kävelemään kaksi nelitahtista käyntiaskelta peräkkäin. Nyt onnistui nätisti keskikäynti-koottukäynti-keskikäynti-lisätty käynti-keskikäynti. Vähän tuossa lisätystä käynnistä siirryttäessä keskikäyntiin Riku nopeutti tahtia, mutta ei rikkonut raville ja vika oli omani, kun otin turhan hätäisesti ohjat käteen. Vastalaukat poika suoritti hienosti, samoin käynnin kautta vaihdot, toisessa meinasi vaan olla vähän vino, mutta korjaantui toisella yrityksellä (oma ulkopohje on taas harhaillut omiaan...). Jopa kolmikaarinen suorilla vaihdoilla meni ihan ok, vaihdot vaan oli vähän turhan isoja, kun ensimmäisessä jouduin vähän potkasemaan kun ei vaihtanut ekasta käskystä ja oripoika otti vähän nokkiinsa. Tästä syystä sitten herra ei olisi suostunut peruuttamaan millään. No peruutuskin sitten onnistui kun tehtiin se niin että otettiin askel eteen ja siitä suoraan peruutus. Laukka taas nousi peruutuksesta nätisti ja lisäykset ja niistä suorat vaihdot sujuvatkin sitten tasaisesti, ite vaan en ollut taas varma missä kohtaa vaihto piti tehdä niin ensimmäinen tuli myöhään, toiseen sitten korjasin.
Todella mukava ohjelma oli, hirveän nopea ja haastava ratsastaa, vaikka olikin aika lyhyt. Tätä kyllä tahtoisin kisoissakin päästä ratsastamaan!

2 kommenttia:

  1. Hei en tiiä miks kiinnostuin mut mitä meinaat mennä tuolla hämeenlinnassa 14-15.pv :)

    VastaaPoista
  2. ei siellä oikeen oo kun tuo avoin Vaativa B jonka voin mennä, kun on pääasiassa PMien katsastusluokkia :)

    VastaaPoista