sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Aluevalmennus takana

Meinas olla vähän mielenkiintoinen reissu tonne Ypäjälle :)

Äitihän tuli tuolta Seinäjoelta asti Ylöjärvelle töiden + iltatallien jälkeen noin kymmenen aikaan illalla ja tallihan menee puoli kymmenen kiinni. Noh onneksi päivän viimeiset tunnit oli vähän myöhässä, niin ei tarvinnut kuin vartti kävellä Rikun kanssa pihalla kyyitä odotellessa. Ypäjälle kun sitten päästiin kahdelta yöllä ja oltiin menossa katsomaan mihin karsinaan herra pitää viedä niin eikös tallin ovi ollut lukossa..
Riku Kauhajoen aluekisoissa HeA 17.07.2010

Noh siinä sitten soiteltiin päivystävälle talonmiehelle, joka sanoi vaan että pistäkää väliaikaisesti johonkin mihin saatte. Riku saatiin sitten valmennustalliin oripäivien oripoikien sekaan yöksi. Aamulla vaan piti käydä se siirtämässä sitten oikeaan talliin, ettei orinomistajia häiritse että seassa on vääränlainen ori. Eikä meidän huoneessakaan tietysti ollut sitten lakanoita. Siihen ne vastoinkäymiset oikeastaan sitten isommin jäivät. Lauantaina Riku oli valmennuksessa ihan superhieno, ei mitään moittimista, ensimmäistä kertaa ikinä odotti 90% ajasta mun apuja eikä yrittänyt koko ajan juosta alta, kun vähän innostuu. Harjoiteltiin vastataivutuksia ja sulkua ja temmonvaihteluita laukassa, eli just Rikulle hyviä ja suoristavia harjoituksia. Ihan järkyttävän hieno ja olin niin ilonen ku se tuntu niin hyvältä. Äiti sitten kävi vielä illalla maastoilemassa ja verryttelemässä ettei mene poika jumiin.

Tänään sitten aamulla huomattiin että Rikun limakalvot on vähän vaaleat, eli siis pitää ilmeisesti rauta- ja D-vitamiinikuurit sille syöttää ettei olis niin aneeminen. Kun olin verryttelemässä valmennukseen niin ravissa Riku oli hetken ep, mutta aika lyhyen aikaa ja sitten meni niinkuin normaalisti, kuitenkin tarpeeksi että itte oon siitä nyt huolissani kun se ei ikinä ole ollut epäpuhdas. Tunti meni kuitenkin nätisti, tehtiin taas vastataivutuksia ja sulkutaivutuksia alkuun ja sitten treenattiin pohkeenväistöä ja avoa.
Hevonen kyllä meni nätisti ja rennosti pitkin askelein, mutta mulla oli alaselkä ja vasen pohje niin kipeät etten kunnolla pystynyt istumaan ja kipu vei huomiota omilta apujenkäytöltä, joten omalta osaltani vähän kusin tunnin. Satulakin on huono, se nyt on tiedetty jo jonkin aikaa, mutta tänään se tuntui myös todella huonolta istua. Istun muutenkin koko ajan takakaarella ja tuoli-istunnassa nykyään siinä satulassa, mutta tänään en meinannut saada jalustimia millään sopivan pituisiksi. Pitää vaan suosiolla käydä ostamassa jalustinhihnat tuohon toiseen koulusatulaan mikä nyt lojuu tuolla vaatekaapissa, kun siinä ei aikoihin ole ollut jalustimia, että josko se sitten olisi kummallekkin parempi, nyt kun rahatilanne ei anna periksi uuden satulan ostoon. Kisaaminen ei kyllä tuolla nykyisellä satulalla onnistu millään, kun se vaikuttaa mun omaan istumiseen niin paljon ja se on Rikulle huono. Matille se kuitenkin sopii just eikä melkein, joten olen sillä nyt yrittänyt tulla toimeen. Huoh, kyllä se Globus pitää tuolta vaatekaapista askarrella tallille, ei tuosta muuten tuu mitään.

Riku Kuopion kansallisissa HeA 10.06.2010

Oltiinkin sitten jo kototallilla neljän aikaan ja Riku oli niin niin ilonen kun Matti oli siellä karsinassa odottelemassa. Voi sitä hörinän ja örisemisen määrää. Mattikin oli ilonen ku kaveri tuli takasi kotia. Kävin sitten vielä Matin kanssa maneesissa pikasesti ratsastamassa ja taas oltiin yksin. Tällä kertaa meni kuitenkin edelliseen kertaan kun oltiin yksin maneesissa verrattuna sata kertaa paremmin.
Päädyt vähän jännitti ensin, mutta vain kerran se piti peruuttaa päätyyn, lopun ajasta kulki pääasiassa etuperin sinne, välillä vähän piti poikittaa. Hetken työstön jälkeen pystyttiin laukkaamaan molemmissa päädyissä molempiin suuntiin ja laukattiinkin ensimmäistä kertaa pitkät pätkät. Matti tykkäs, mutta kunto meinas raasulla loppua kesken. Vähän piti välillä pressumaneesin tuulessa heiluvia seiniä säikkyä, mutta amatsoni on lopettanut sinkoilun, ottaa vain muutaman nopeamman askeleen ja sen jälkeen rauhoittuu. En kauaa viitsinyt olla kun Matti meni niin nätisti että halusin palkita sen ja vein takasin talliin ja annoin vähän heiniä.

Semmosta meille kuuluu, Rikua pitää nyt vain tarkkailla ja hoidella kunnolla, kun takajalat nesteilee irtopalojen takia ja kuumottaa vähän ratsastuksen jälkeen. Pitää hoitaa kunnolla, ettei jätkälle vaan tuu jalkojen kanssa nyt ongelmia kun on alkanut vihdoin mennä hyvin.

Ekoja kisoja odotellessa. Nyt kuitenkin nukkumaan, kun unet jäi viikonloppuna niin vähille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti