maanantai 21. maaliskuuta 2011

Pitkästä aikaa

Hupsis kun on taas jäänyt päivittely vähiin :)

Kaikenlaista on tässä ehtinyt tapahtua, Rikun kanssa ollaan valmennuksissa tehty ensimmäiset laukkapiruetit ja sarjavaihtoja harjoiteltu (jälkimmäistä ihan järjettömällä innolla) ja sitten Matin liikuntaa on lisäilty aika paljon.

Jätkät on hienosti sopeutunu uuteen talliin, Riku ei vaan nyt pääse tarhaan, kun se oli ääliö ja hajotti tarhansa portin kun päätti karata tamman perään.. Joten virtaa on vähän enemmän kun laki sallii vaikka liikutaankin päivittäin. Matti raukka ei yhtään tykkää nyt kun sen täytyy tarhata yksin niin kauan että saadaan tarhan portti korjattua niin että oripoika siellä pysyy.

Valmennukset on lähtenyt meneen tosi kivasti, on ihanaa päästä säännöllisesti kaksi kertaa viikossa valmennuksiin aiemman kerran kuukaudessa tai kahdessa jälkeen. Selvää kehitystä tapahtuu koko ajan, perjantain valmennuksissa sain ahaa-elämyksen Rikun ravilisäysten ratsastamisesta (en ole pystynyt pitämään käsiä paikallaan niin lisäys on edestä usein epäsymmetrinen), erittäin hienoja lisäyksiä saatiin tehtyä ja vielä kaarevalla uralla!
Myös ensimmäiset piruetit meni hienosti, kun herra ymmärsi mitä haetaan, sarjavaihtojen kanssa taas kärsivällisyys ei olisi meinannut riittää kuuntelemaan, mutta kyllä sekin parin kerran jälkeen jo kohtuullisesti sujui :)
Eilen taas oltiin sitten maastoilemassa metsässä, kun tallilla oli estekisat, joten maneesiin ei päässyt ja muutenkin ajattelin että Riku kaipaa vaihtelua vaikkei se erityisemmin tuosta maastoilusta jaksa innostua. Riku inhoaa mennä metsässä, pölhö kun on eikä osaa katsoa jalkoihinsa ja kompastelee koko ajan kun yrittää rynniä eteenpäin.. Eiköhän kokemus opeta, nyt kun päästään epätasaisempaan maastonn, Seinäjoella kun oli aika tasaisia nuo maastoreitit.
Hienoa passagea se kyllä taas vaihteeks esitteli kun oltiin lähdössä tallin pihasta, kun siellä oli niin paljon vilskettä, en vaan uskaltanut kehua, kun Rikun tuntien en loppumatkalla olisi sitten enää mistään muusta askellajista voinut unelmoidakkaan.
Aivan ja ensi viikonloppuna onkin sitten taas aluevalmennukset, tuleepa ahkera viikko kun on neljänä päivänä valmennukset!

Matti taas on päässyt nyt maneesiinkiin reippailemaan ja ekat kerrat olikin mielenkiintoisia ja meni turhan energian purkamiseen (pukkilaukkaa ympäri maneesia). Jouduin menemään Seinäjoella kirjoituksiin pariksi päiväksi tietysti juuri silloin, niin kaverini kävi ratsastelemassa pojat ja molemmat kuulemma oli osannu käyttäytyä ihan nätisti. Sitten minulta jäikin opiskelujen takia Matin ratsataminen kahdelta päivältä kun en ehtinyt kuin Rikun selkään, joten eilen sitten sain maksaa siitä kun sitten kentälle menin. Alku meni ihan nätisti, mutta sitten kun nosti ensimmäisen laukan niin siinä sai mennä sitten 10min pelkkää pukkilaukkaa ennenkuin Amatsoni jaksoi taas keskittyä työntekoon. Sitten se menikin tosi nättiä laukkaa ja ravi-käynti siirtymiset onnistu yllättävän hyvin aikasempaan nähden eikä tarvinnut kiukutella siitäkään kun muut hevoset kentällä tuli ja meni.

Yritän nyt vähän ahkerammin päivitellä, tästä viikosta kun Rikun kanssa on tulossa vähän touhukkaampi :) Huomenna sitten Riku saa tämänhetkisten suunnitelmien mukaan vähän käydä pomppimassa esteitä pitkästä aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti