maanantai 6. helmikuuta 2012

Kerrankin ihana talvipäivä!

Voi että mä tykkään tälläsistä talvipäivistä, kun on aurinkoista ja pakkasta alle 10°C. Naama ei jäädy ja kaikki on kivaa. Tällästä talvella pitäis aina olla!

Tallilla oli pientä kriisiä, kun siellä oli joku sulake menny jostain niin valoja oli melko rajoitetusti sisällä, mutta onneks on aurinko. Ajattelin mennä Rikun kanssa kentälle pyörimään, kun eilen oli vapaapäivä ja kuka nyt haluaisi tälläisellä säällä mennä maneesiin pyörimään? No okei, olisin mennyt mutta ajattelin ettei kuitenkaan mennä rankasti vapaapäivän jälkeen, niin käytetään kaunis ilma hyväksi. Ties koska taas tulee kissantappopakkaset.

Riku oli alkuun.. pässi? Se olis vaan juossu selkä notkolla pää ylhäällä ja loikkinu kummallisesti, aina kun yritti taivuttaa johonkin suuntaan. Pidätteet ei menneet ollenkaan läpi, joten jo alku"käyntien" aikana päätin, että tänään on siis siirtymispäivä. Mahdollisimman pitkässä muodossa tietysti. Vielä oman pienen vaikeusasteen tekee se että kenttää ei ole aurattu, eli siellä on semmoinen kiva pikkuhanki, eli saatiin todellakin hyöty irti tästä treenistä!

Ekaks tehtiin ihan vaan ravi-käynti-pysähdys-peruutus-ravi siirtymisiä, että saatiin kunnolla pidätteet ja taivutukset läpi (tehtiin siis isolla ympyrällä). Hetken aikaa meni, että herra alkoi kuunnella, mutta ei tarvinnut kauaa rääkätä tuota inhokkisarjaa, vaan heti kun alkoi kuunnella siirryttiin tekemään laukka-ravi-laukka siirtymisiä niin että pikkuhiljaa tehtiin tätä niin että tultiin 4 askelta laukkaa, 4 askelta ravia ja neljä askelta laukkaa jne.. Kun nämä sujui niin hienosti vasempaan kierrokseen, niin päätin että nyt lopetetaan tähän ja mentiin sitten vaan eteenalas loppuravit ja käveltiin muutama kierros. Herra oli vähän hämmentynyt, kun lopettettiin niin lyhyeen, mutta kun noita pieniä tottelevaisuusongelmia on ratsastaessa ollut, niin ajattelin palkita, kun kerrankin käyttäytyi ihan asiallisesti pitkästä aikaa. Lopuksi käytiin vielä maastakäsin kävelemässä muutama kierros pitkin talliympäristöä ja sitten Riku sai onnellisena mennä syömään päiväheiniään.

Pitää ruveta vissiin ratsastaessa käyttämään takasissakin putseja, kun Riku oli polkaissut itseään toisen takajalan ruununrajaan kentällä mennessä. Ja pitää saada joku kuvaamaan pitkästä aikaa, tympii itseäkin tälläinen kuvaton kirjoittelu!

Mutta hyvää päivänjatkoa kaikille, meikäläinen menee viettämään loppupäivän koulussa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti