torstai 5. tammikuuta 2012

Niin mikä talvi?

Onko tää nyt joku humoristinen käsitys siitä talvesta? Ensin herätetään toivo, jes maahan sataa puuterilunta ja pakkasta on miinus 5! Kun aamulla heräät, on se ihana kymmenen sentin lumikerros muuttunut vetiseksi loskaksi ja lämpökin plus kaksi. Mikäs sen mukavampaa? No tietty se, että se jäätyy sellaiseksi rosoiseksi ihanuudeksi, sulaa uudestaan, jäätyy, sulaa, jne...

Jos en ole sanonut, tai jos joku ei ole vielä huomannut, talvi ei oo mun lempivuodenaikoihin kuuluva. Palelen koko ajan, jokapaikassa on loskaa, en pysy pystyssä, kengät kastuu ja ratsastaminen pihalla on pyllystä. Tosin ne mitä pidän talvessa olisi ne ihanat puolenmetrin-metrin puuterilumihanget joissa voi karauttaa menemään ja pakkanen kipristelee nenää! Muttakun niitä saa odottaa kauan ja ne ei kestä pitkään. Myös luistelu on kivaa (pelasin 7 vuotta ringetteä, rakkaus luisteluun jäi vaikka harrastus lopetettiin). Koiran kanssa on kiva telmiä lumessa. Pakkasesta en tykkää, mutta jos sitä on alle 10 niin voin sietää sen. Talvella on ihanaa tulla sisälle ja juoda kaakaota tai teetä tai jotain lämmintä. Muttakun ei! Kun ei ole lunta, ei ole pakkasta, on vain märkää ja kylmää ja inhottavaa. Hevosilta puuttuu kenkiä, kengittäjää ei saa kiinni ja ratsastamaan ei pääse, koska hevoset ei pysy pystyssä.

Erityisen hauskan näistä keleistä tekee se, kun tietää että lauantaina pitäisi lähteä taas hevosten kanssa ajelemaan parisataa kilometriä kohti kotia. Ei houkuta, ilman koppiakin tuo ajaminen on sen verta riskaabelia hommaa, että pelottaa ajatellakkin mitä se on sitten kun on perässä koppi ja siellä kaksi lähes 600kg heiluvaa otusta, jotka ei osaa syödä nätisti heinää vaan sitä pitää repiä sellaisella voimalla (heinäkaukalosta???), että hyvälläkin kelillä koppi heiluu miten sattuu?

Oon vissiin oppinut nyt maneesitallilla liian hyvään, ihmettelen miten ihmeessä oon tähän asti pärjänny, kun kotona on vaan kaks ulkokenttää, joista toisessa (äärettömän hyväpohjainen) ei ole valoja ja toisessa (jossa on valot) on sellasia ärsyttäviä upottavia kuoppia ja muita tyhmiä epätasaisuuksia. Pellot on myyty niin sinnekkään ei voi enää mennä, luontopolulle ei jaksa lähteä, koska sataa vettä. 

Äärettömän sekava ja epäoleellinen postaus, mutta jollain pitää uusi vuosi aloittaa, niin mikäs sen parempaa kuin valittaa että kun sitä talvea ei näy eikä kuulu! 

ps. tätä menoa vielä kesäkuussa on loskaa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti