sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Kyläluuta ilmoittautuu

Hihhii, tehtiinkin Sampan kanssa pieni extempore aikaistettu lähtö tuonne Pohojammaalle, kun koulu loppuikin pari päivää aikasemmin kun luulin. Keskiviikkona pakattiin kamppeet, kissat, koira ja hevoset kyytiin ja suunnistettiin lakeuksille. Yllätin äipän ajamalla ilmoittamatta pihaan iltamyöhällä. Hämmensin vähän :)

Pojat onkin olleet tän viikon sitten vähän lomatunnelmissa, on pidetty nyt tälläinen pieni loma taas ja he on saaneet nauttia isosta laitumesta semmoiset 14-16h päivässä. Tosin vähän he oudoksui sitä että oltiin pihalla niin pitkään ja illalla tultiin kiukkusina (ja vähän väsyneinä) karsinaan ja siellä oltiin sitten taas iloisia. 
Onnistuinpas ajamaan ojaankin! Äiti nakitti mut hakemaan pari lavaa rehuja ja meidän pihatiestä isolle tielle on sellanen pieni mäki, joka oli aivan jäässä. Saab nyt jo tunnetusti jättää mut usein pulaan ja se mäki pitäis päästä melko vauhdilla ylös ja suoraan kääntyä pysähtelemättä, näin ei tule ongelmia. No eikös sieltä sitten tullut linja-auto joka KIIHDYTTI kun näki että olen tulossa tielle. Pakko oli pysähtyä ja peruuttaa, kun se olis muuten tullu päälle. Eihän se auto enää koppia saanu vedettyä jäistä ylämäkeä ja kun takasinpäin yritti ottaa siinä kapealla tiellä jossa kääntelyyn ei juuri ole tilaa, koppi meni linkkuun ja ojaan. Siinä vielä epätoivoisesti yritin päästä ylös, niin loska heitti sen autonkin sitten perässä. Onneksi ei ollut syvä oja! Irrotin kopin ja auton sain sitten pois sieltä ojasta ihan ajamalla, mutta meidän heinänmyyjä tuli sitten traktorilla avustamaan ja veti kopin takasin tielle, sekä meni risteykseen näyttämään koska saa tulla ylös ilman pysähdyksiä. Yksi lava mahtuu koppiin hyvin, mutta toinen täytyy aina heitellä sinne eteen ja itsepäisenä yritin niitä työmiehen kanssa heitellä, mutta kolmen säkin jälkeen totesin, että ei onnistu, käsi sanoo oppisopimuksen irti ja oli pakko nöyrtyä ja antaa työmiehen heitellä loppulava itsekseen. Tallitöitäkin olisi intoa tehdä, mutta ARGH tuota kättä!
Itte oonkin sitten vähän huidellu pitkin maita ja mantuja. Perjantaina lähdettiin tyttöjen kanssa pikkujouluilemaan ja kyllä oli taas niin hervottoman huonoa juttua alotellessa ettei mitään rajaa! Mutta ehdottomasti parasta <3 Viihteelle aateltiin ensin Komiaa, muttakun siellä ei ollutkaan porukkaa niin suunnattiin Karmaan, jossa sitten vähän fiilisteltiin vähän ja tansittiin paljon. Olkapää ei oikeen tykänny hyvää siitä, mutta aina ei voi voittaa. 

Lauantaina sitten iloisesti lähdin Sampan mukaan sen kaverien synttärijuhliin, kun se on kiltisti tullut mun mukana joka paikkaan ja olin luvannut mennä mukana. Älyttömän hauska ilta, tapasi mukavia uusia ihmisiä ja muutenkin todella mukava ilta. Melkein pieksin Sampan biljardissakin, mutta sitten töhösin itte pusittamalla kasipallon. Ärsytti!
Tänään sitten iloisesti aamulla Kauhajoelta Seinäjoelle, junaan ja takasin Tampereelle oman perheen (isä, sisarukset ja siskon mies) vähän syömään hyvää ruokaa. Käytiin Franklyssä syömässä pitkän kaavan mukaan ja voin suositella kaikille! Aivan mahtava pieni paikka, iloinen ja hyvä palvelu ja ennenkaikkea aivan loistavat ruuat! Ei voi mitään moittia.

Päivittely saattaa jäädä vähän vähäiseksi nyt, kun mulla on Seinäjoella vaan äidin kone, joka on hidas, kaikki kuvat on täällä mun ulkoisella kovalevyllä joka ei ole yhteistyöhaluinen äidin koneen kanssa ja itsellähän ei ole läppäriä vaan hervottoman kokoinen pöytäkone, jota ei äkkiä raahailla mukana. Yritän vähän päivitellä kuulumisia, mutta kuvien saaminen on sitten vähän ehkä haastavampaa :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti