maanantai 25. heinäkuuta 2011

24.07 Niihama aluekisat

Eilen oltiin siis Tampereella aluekoulukisoissa, molemmat pojat sai mennä kaksi luokkaa ja hienosti menikin kisat!

Kun tein Matille sykeröitä, se vähän hermoili kun oli kengistyspaikalla kiinni ja kiemurteli niin että muutenkin koko letitys oli vaikeaa, mutta paras oli kun herra tökkäs mut penkiltä alas ja suoraan johonkin vanhan kengän naulaan, käteen tuli kiva haava, jota en tietysti saanut pestyä millään ja siihen sattui koko ajan. Sitten kerran ärähdin Matille niin se oli sitten ihan rauhassa loppuletityksen. Pääsin lähtemään tallilta vähän myöhään, joten aikaa suoritukseen oli vajaa puoli tuntia kun piti alkaa verkkaamaan, mutta sitten rokotustodistuksia näyttäessä ilmeni pieni ongelma; olin unohtanut Matin aiemman rokotustodistuksen joka tarvittiin uuden rinnalle, joten isä lähti hakemaan sitä mun kotoa (onneksi asun vaan vartin ajomatkan päässä). Ehdin verkata vajaan vartin ennen kun piti mennä valmistautumaan K.N:n suorittamiseen. Mattihan ei tietenkään halunnut mennä suosiolla kouluaitojen sisälle vaan siinä piti vähän pyörähtää ennenkuin päästiin aitojen sisälle.
Aitojen sisällä pelättiin aitoja ja yleisöä, kuten Matille on tyypillistä, mutta parin kierroksen jälkeen kumma kyllä rauhoittui ja kulki ihan nätisti. Kun sitten päästiin suorittamaan rataa Matti teki kaiken niinkuin pyydettiin, vähän tahmeasti ja jäykästi, kun ei ehditty kunnolla verkata, mutta Matiksi äärettömän hyvin. Jopa laukkalävistäjät sujui ilman sitä normaalia vaihtoshow'ta. Hyvin tyytyväinen olen siihen rataan ja nyt Mattikin on ollut ekoissa koulukisoissaan ja tulokseksi saatiin jopa 53% ja rapiat, eli ensikertalaiseksi aika hienosti!

Sitten oli C-merkin radan vuoro ja tällä kertaa ehdin sitten verrytellä, Matti liikkui hyvin eteenpäin ja kuolaimella. Rata alkoi lupaavasti, tällä kertaa ei kytätty aitoja, mutta yhdessä kulmassa olevat kottikärryt herättivät kummastusta hieman. Rata alkoi varsin lupaavasti kutosilla ja vitosilla, mutta sitten ensimmäisen laukan tultua suoralle jossa piti siirtyä käyntiin, Matti heitti takapään sisälle ja yritti vaihdella laukkoja, siirsin raviin ja Matti halusi nostaa uuden laukan - kielsin - herra sanoi oppisopimuksen irti ja alkoi hyppiä pitkin rataa ja jäi sitten jäkittämään paikalleen. Siinä hetken pyörittyä ja peruuteltuamme aitoja päin päätin keskeyttää radan. Hetki meni ennenkuin hevonen suostui menemään suoraan ja tultiin pari kertaa se pieleen mennyt kohta uudestaan ennenkuin poistuttiin radalta. Sitten oltiinkin niin tyytyväisiä ja rauhallisia loppupäivän, nuokkui vaan.

Sitten oli meidän Rikupojan vuoro, tässäkin meinasi tulla vähän kiire kun piti suoraan Matin selästä hypätä Rikun selkään ja ruveta verryttelemään helppoa A:ta varten. Verkassa Riku huusi koko ajan Matin perään ja ei meinannut ollenkaan keskittyä aluksi. Onneksi sitten kun päästiin ulkokentälle odottaan vuoroa oripoika rahoittui ja alkoi kuunnella. Radalla yritti vähän tyhmäillä taas ennen kun saatiin lähtömerkki, mutta itse rata menikin sitten hienosti! Omia vikoja siellä oli että unohdin ulko-ohjan tuen välillä ja 5-kaarinen kiemuraura meni sitten vähän niin että yritti karata kun käänsi, mutta meni silti ihan nätisti, keskiravissa ei oikeen lähtenyt eteenpäin kunnolla, mutta hienosti silti. Laukkaosuuden meni aivan superhyvin ja muutenkin rata kokonaisuudessan meni vaan niin hienosti.
Tuloksena 61,310% ja sijoitus (8./34)! Olin vähän hämmentynyt kun verkkasin vaativaan ja yhtäkkiä kuulin kuulutuksessa oman nimeni, muuta en kuullut coach phonen takia (aivan tästä ostoksesta en olekkaan hehkuttanut vielä, se tulkoon sitten lopuksi) ja yritin äidiltä kysyä että mitä musta kuulutettiin, eikä sekään ollut kuullut. Ajattelin että ei se ollut mitään ja sitten taas kuulutettiin hetken päästä nimiä, mun oma joukossa, enkä taaskaan tiennyt mistä on kyse. Äiti sitten kysyi katsomosta joltain että mitä kuulutettiin ja tämä ystävällisesti informoi, että palkintojen jakoa kuulutettiin. Olin aivan shokissa ja ainut mikä päässä pyöri oli "sijotuttiinko me ihan oikeasti? Siellä täytyy olla joku virhe", mutta sitten vaan kävi niin että Rikulle annettiin vihreä ruusuke ja heti kunniakierroksen jälkeen lähdettiinkiin sitten valmistautumaan vaativaan. Tuloksia kun tuossa kattelin, niin toinen tuomari olisi meidät sijoittanut toisiksi yli 64%:lla O___O
Ehdin muuten tehdä Rikulle letinkin luokkien välissä, kun A:han en ehtinyt sitä tehdä ja en voinut tehdä valmiiksi, kun Rikulla on niin hämärän mittanen harja, ettei ranskalainen siinä pysy vielä kovin kauaa kerralla.

Vaativa menikin ihan nätisti, toisiksi paras vaativa rata mitä koskaan ollaan menty (harjotuskisoissa selkeästi paras), vaihdot oli hämäriä, unohdin taas ulko-ohjan avoissa ja suluissa (hups), mutta vastaavasti sitten lisätyistä saatiin paljon 7:ja ja muutenkin papereissa oli paljon paljon hyviä ja huonoja numeroita. Ensimmäistä kertaa olen oikeasti tyytyväinen papereihini, pisteitä saatiin laajasti (3-7) ja kommentit olivat kannustavia ja kertoivat mitä pitää parantaa ja mitkä olivat hyviä, eivätkä keskittyneet vain siihen mikä on huonosti. Vaativassa saatiin tulokseksi vähän päälle 56% ja toinen tuomari oli antanut 59%, hämmentävää. Mutta tämä sijoitti meidät 10/14. Ensimmäinen kerta kun en ollut viimeinen tai toiseksi viimeinen! Ja parannettiin viime kauden parhaan vaativan tulosta 3%-yksiköllä, eli kaiken kaikkiaan olen äärettömän tyytyväinen kisoihin, kaikki olivat ystävällisiä ja järjestelyt oli tehty hienosti.
Mattia kehuttiin kauniiksi ja elegantiksi ja sanottiin, että kun se liikkuisi enemmän eteen niin se olisi aivan mahtava. Rikuakin kehuttiin kauniiksi ja näyttäväksi, jolla on paljon potentiaalia, kunhan malttaa mielensä. Hyvät kisat oli ja lähdettiin Seinäjoelle hyvillä mielin.
Täällä nyt sitten ollaankin pari viikkoa tehotreenissä (korjataan noita mun Zaldin kanssa tulleita istunta- ja ohjastukivirheitä) Ypäjän kisaviikkoon asti ja sen jälkeen alkaakin taas normaalit valmennukset ja palataan Tampereelle.

Sitten tämä Coach phone. Ostettiin Lappeenrannasta tälläinen yksisuuntainen radio, joka helpottaa valmennuksia, kun valmentajan ei tarvitse huutaa. Ehkä paras ostos ikinä, kisoissa tämä on aivan mahtava, kun ei tarvitse miettiä, että ketä pitäisi kuunnella, kun neuvot tulevat suoraan omiin korviin, tuntuu niinkuin nauhalta kuuntelisi ohjeita. Ohjeet tulevat heti ja täsmällisesti niin on todella helppo korjata heti virheet, eikä vasta vähän ajan päästä kun on jo myöhäistä. Ei olla kaduttu yhtään vaikkei mikään halpa ostos ollut. Verkoissa tämä on ollut aivan korvaamattoman avulias!

Pistän kuvia ja videot radoista huomenna kun käyn Tampereella työkkärissä ja samalla saan varmaan isältä kuvat ja käytyä imaisemassa videot koneelle. Harmi ettei Matin b:n rataa saatu videolle, kun tuli niin kiire ettei äiti ehtinyt hakemaan enää kameraa autosta, joten löytyy siitä vain kuvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti